Boombank
De boombank

De voortuin

Tijdens het bedenken van het extreme makeover moestuinplan 2019, bedacht ik dat het geweldig zou zijn om een boombank te hebben om de oude berk, die in de voortuin staat. En als we toch hout gingen bestellen voor de moestuinbakken, dan kon dit er vast nog wel bij.

De boombank

Op Pinterest vond ik al snel verschillende ontwerpen. Beide vonden we het recht-toe-recht-aan model het mooist. Dus, toen de moestuinbakken klaar waren, kon Foeke meteen aan de slag met het volgende project, de boombank. De bank is gemaakt van hetzelfde Douglashout als de makkelijkemoestuinbakken en vormt op die manier één geheel.

Moestuinbakken en boombank van Douglashout

Bubbels

Het was vreselijk koud toen de boombank klaar was, dus het plan om het in te wijden met een glaasje bubbels werd in de ijskast gezet. Toen ik de volgende dag de hond uitliet en bewonderend naar de bank keek, zag ik een ontsierend vogelpoepje. Ik dacht nog: “Jeetje, nu al”? 

Twee dagen later was een groot deel van de bank ondergescheten. De oude berk blijkt de lievelingshangplek van de houtduiven te zijn.

Kak. 

De romantiek van een boombank